ACTIVITEITEN
Homepage


 

Ed van Aken (geboren in 1953) begon reeds op jonge leeftijd met pianolessen.  Op 16-jarige leeftijd begeleidde hij de jongerenkoren van de parochies H. Pius X en Antonius & Lodewijk te Den Haag. Al snel werd hij in laatstgenoemde parochie gevraagd voor het kinderkoor en het koor voor de Nederlandstalige liturgie.

In latere jaren heeft hij de diploma’s behaald voor Kerkmusicus III, zowel voor orgel als voor koordirectie

Sinds 2005 is hij fulltime werkzaam als kerkmusicus.

In 2007 volgde hij de Kurt Thomas Cursus ( voor koordirectie) en de Summer Course for Organists in Londen aan de St.-Giles International Organschool /  Royal School of Church Music.

Momenteel is hij organist van de  H. Joannes de Dooperkerk in Pijnacker (vanaf 1979). Sedert 2005 is hij ook werkzaam in de Maria Magdalenakerk te Maasland en de Emmauskerk te Den Haag.


Achter de klavieren van het 
Adema-orgel te Pijnacker.

Aan het orgel van de Haagse Elandstraatkerk

Als titulair-organist van de Onze lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen te Den Haag (Elandstraatkerk) en voorzitter van de Stichting Orgel Elandstraatkerk was hij projectleider van de onlangs afgesloten  restauratie van het rijksmonumentale Franssen-orgel.

Van 2002-2010 was hij bestuurslid van de Diocesane Sint-Gregorius Vereniging in het bisdom Rotterdam.

Ook doet hij een onderzoek op kerk- en orgelhistorisch terrein en schrijft hij artikelen in diverse tijdschriften en brochures. In 1999 verscheen van zijn hand de publicatie “100 jaar Adema orgel in de H. Joannes de Dooperkerk te Pijnacker”.

 

homepage